Hangtál

Hangfürdő

Minden rezgés, minden hang. És a csöndből, a Minden lehetőségéből teremtődik Minden.

A jó közérzet visszahat biológiai állapotunkra

A hangterápia gyűjtőfogalom, ebbe tartozik a hangfürdő és minden olyan terápiajellegű tevékenység, amely a különböző hangok frekvenciáit használja ahhoz, hogy az ember jobb közérzetét, jóllétét, harmonikus létezését elősegítse.

A hangfürdők megnyugtatnak, ellazítanak, tisztítanak, kiegyensúlyoznak, feltöltenek, elősegítik és támogatják a gyógyulási folyamatokat, a szeretetteljes érzelmek befogadását, valamint segítik a tiszta szellemiség felé való törekvést, kiteljesedést.

Hangfürdőnél a hangtálakból kiáradó hangok sokaságát és ritmikusságát használjuk, amely hangok a levegő közvetítő közege által jutnak el hozzánk. E rezgések egy része fizikai testünkben nyelődik el – ezáltal energetizálódunk –, más része finomabb testeinkre hat, s a létezés finomabb síkjain is történnek változások. Spirituális élményeink, megtapasztalásaink, felismeréseink is lehetnek hangterápia, hangfürdő közben, így előreléphetünk a tudatosodás útján.
A hangfürdők célja az egyensúlyi állapotából kibillent szervezet optimális működésének elősegítése, kiegyensúlyozása, harmonizálása, a gyógyulási folyamatok támogatása és a pozitív, szeretetteljes érzelmek befogadásának elősegítése, hogy az egyén visszatérjen és visszailleszkedjen a harmóniába, szépségbe, egységbe, teljességbe, bár a hangterápia célja a különböző blokkok oldása is, ezeket pedig diszharmonikus hangok alkalmazásával is elősegíthetjük.

Bálint Györgyitől idézek:
A tibeti hangtálak bronz alapfémből, valamint más egyéb adalékfémből készülnek. Mivel egy terápiás hangszerről van szó, az alapanyag összetétel természetesen fontos szempont. Ezek az összetevők a hangtál akusztikus tulajdonságai mellett szimbolikus tulajdonságaik miatt is lényegesek, hiszen az asztrológiai szempontok – legalábbis a készítők szerint – alapvetőek, hogy a hangtálaknak megfelelő gyógyító hatásuk lehessen. Ezért is van szükség a hangszerkészítéshez a négy őselem közreműködésére. A föld őselem adja a fémeket, de az üllő is földből, egészen pontosan kőből készül. A víz őselem edzi és normalizálja a hangtál anyagát készítés közben. A tűz őselem adja az energiát, hogy a fém meglágyuljon és megmunkálható legyen az anyag. A levegő őselem pedig a fújtatóban dolgozik, amely felszítja a tüzet. Az alkímia évezredek óta kéz a kézben járt az asztrológiával, hiszen mindkét felfogásnak az az alapeszméje, hogy a világ tökéletlen, de megváltoztatható. Ehhez a változáshoz a bolygók hatásait tudatosan fel lehet használni…
A hangterápia jellege nem külsőségekben, tőlünk távol álló, vagy kitalált rituálék követésében, „gurus” megjelenésben és viselkedésben, jelentésekkel felruházott hangszerek és eszközök használatában nyilvánul meg. A gongok, tibeti hangtálak és sok más további hangszer felső harmonikusokban gazdag hangjainak szépsége, az „égi harmóniák” sajátos mikrostruktúrái, a legteljesebb egységben együtt zengő hangok azok, amik megszólítják az ember lelkét és szellemét. A tibeti hangtálak kísérő hangokban gazdag harmóniáiban valami olyat találunk, ami az elkülönültség érzését át tudja alakítani úgy, hogy lelkünket békesség érzése tölti ki. A természet nagy harmóniáját megidéző hangok azok, amik megteremtenek egy sajátos erőteret, s az embert kiragadják a sablonosság, a szürkeség zónájából. Megtörténhet ez egy hetedik emeleti panel hangterápiás rendelővé berendezett kisszobájában éppen úgy, mint egy luxusszálloda részlegében. A zene nem ismer komfortfokozatokat!…
A hang, a rezgés, mely úgyszintén hatást gyakorolhat a fizikai testünket alkotó csontokra, izmokra, bőrre, szervekre, vérre, idegekre, mirigyekre, nem kémiai anyaghoz kötve kínálja a változást vagy jobbulást. Nem tapintható, nincs illata, súlya, emberi szemmel is látható alakja vagy színe. Nincs drazsírozva, nincs beárazva, viszont rendelkezik egyfajta korrekciós energiával.

Tanácsok:
 • A hangtálas kezelés vagy hangfürdő napján kerülendő az alkohol és más tudatmódosító szerek használata.
 • Hasznos az elektroszmog és a külső, erős ingerek minimálisra csökkentése (tv, mozi, laptop, hangos zene).
 • Ajánlott a passzív pihenés és a szervezet jól hidratáltsága már hangfürdő előtt, utána pedig a nagyobb mennyiségű víz fogyasztása.
Ellenjavallatok:
 • Pacemaker
 • Súlyos szívritmus-zavar
 • Friss műtéti seb vagy sérülés utáni 1-6 hét
 • Epilepszia
 • Trombózis
 • Súlyos visszér
 • Súlyos pszichiátriai kezelés alatt állók
 • Lázas, gyulladásos állapot
 • Kezeletlen magas vérnyomás
 • Várandósság 1-3 hónapjában, 6-9 hónapjában saját felelősségre

*A hangfürdőre és hangtálas kezelésre való jelentkezéssel egyidejűleg a vendég kijelenti, hogy a fent említett rendellenességek/egészségügyi állapotok nem állnak fenn nála, vagy saját felelősségére vesz részt a hangfürdőn.
*A szolgáltatások az egészség megőrzését és a közérzet javítását szolgálják, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, a diagnózis felállítását és az orvosi kezelést.

További információ és időpont-egyeztetés: +36(20)398-5528 / veronikacsath@gmail.com

samsara hangtál, világ legnagyobb hangtálja, világ legnagyobb hangtála, samsara hangfürdő, samsara hangtálkezelő, samsara hangtál kezelő, hangfürdő, hangtálterápia, hangtál terápia, hangterápia, rezgésterápia, hangterápia garáb, hangtálterápia garáb, hangtál terápia garáb, hangterápia aszód, hangtálterápia aszód, hangtál terápia aszód, hangfürdő aszód, hangtál kezelés aszód, hangtálas kezelés aszód, hangtálkezelés aszód, Csath Veronika facebook, egység, egységmeditáció, egység meditáció, professzionális hangterápia, hangtálkezelés, hangtálas kezelés, professzionális hangtál kezelés, gyógyítás hangterápia, gyógyítás rezgésterápia, gyógyítás hangtál, legjobb hangfürdő, tradicionális hangtálkezelés, tradicionális hangterápia, tibeti hangterápia, tibeti hangtálkezelés, legolcsóbb hangterápia, hangtálterápia, hangtálfürdő, hangfürdő, hangutazás, hangutazók, energiagyógyászat, energetikai kezelés, samsara, samsara garáb, garáb hangfürdő, grabensia hangfürdő, grabensia, Mahayana Buddhista Egyház, shambhala, shambhala hangfürdők, avilaglegnagyobbhangtala, hangtál meditáció, hangtálmeditáció, hangtál, tibeti hangtál, nepáli hangtál, kínai hangtál, terápiás hangtál, buddha tál, zengőtál, zen tál, chakra tál, csakra tál, meditáció, relaxáció, hangmasszázs, gong, gongterápia, gong hangfürdő, gong meditáció, gongmeditáció, gong-dob, gongdob, óriás dob, óriás gong, zengőtál masszázs, 528 HZ, 432 HZ, Garáb hangtálterápia árak, relaxációs hangfürdő, hangfürdő Budapest, Garáb idegenvezetés, Grabensia facebook